Make your own free website on Tripod.com

 

Sekalaista
Home
Vieraskirja
Minä
Sivuista
Muuta

Kirjan Juoni

Takakansiteksti: "Hattukaupan Sophie on Hatterin kolmesta sisaresta vanhin, ja kohtalon mukaan hänen on turha toivoa menestystä elämässään. Eräänä päivänä kauppaan ilmestyy mahtava Erämaan noita, joka sanoo antavansa Sophielle opetuksen ja loihtii hänet vanhaksi eukoksi. Sophie jättää työnsä, rupeaa keppikiertolaiseksi ja hakee viluissaan suojaa kaupungin laidalle ilmestyneestä liikkuvasta linnasta. Sen valtiaan, velho Howlin huhutaan syövän nuorten tyttöjen sydämiä, mutta mitä pelättävää vanhalla Sophiella muka olisi?

Linnaa liikuttaa tulidemoni Calcifer, joka tarjoaa viekkaasti apuaan loitsun purkamisessa. Sophie lupaa vuorostaan vapauttaa demonin Howlin kanssa solmitusta sopimuksesta. Samalla kun siivooja-Sophie tutustuu linnaan ja sen salaperäisen oven takaisiin paikkoihin, hän joutuu kallistamaan korvansa myös levottoman sydämensä sanomalle: Kuinka kauan turhamainen nuori velho kestää nurkkiaan nuuskivaa omapäistä taloudenhoitajaansa?"

Keskeisimmät hahmot:

Howl
Turhamainen, pelkuri, arvaamaton, itsekäs ja naisia hurmaava liikkuvan linnan omistava velho, joka on tehnyt sopimuksen tulidemoninsa kanssa.[leffassa Hauru]

Sophie Hatter
Vanhin Hatterin kolmesta tyttärestä. Erämaan noita langettaa kilttiin Sophieen loitsun, joka muuttaa hänet vanhaksi mummoksi. Ryppyinen ja ruttuinen Sophie lähtee etsimään onneaan ja päätyy Howlin linnaan.

Michael Velho Howlin reipas 16 -vuotias oppipoika.[leffassa Markure]

Calcifer
Linnan tulidemoni, joka liikuttaa linnaa ja suojelee sitä Erämaan noidalta.

Erämaan noita
Ilkeä noita joka loihtii Sophien vanhaksi ja on ihastunut Howliin.[Leffassa Turhatar]

Elokuva
Juoni
Ohjaajasta
Studio Ghiblistä
Kuvia
Arvosteluita Juonipaljastuksia
Muuta

Kirja
Kirjailijasta
Juoni
Arvosteluita
Juonipaljastuksia